måndag 22 september 2008

Linsbus - Svamp


Denna svampen är en av de få som jag vet jag vilken det är. Bilden är tagen i Ruddalen i Göteborg den 30 augusti i år.

Se mer svampbilder på LinsBus, tryck här

http://intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

Husbilen Credo sa...

Precis som min EJ ÄTBAR - Tack för titten och kommentaren hos mig. Ha en fortsatt fin dag!

Monika sa...

Hihihi! Då har du ungefär samma svampkunskaper som jag då.

Jag har gott om denna sort ute på vår gräsmatta. Men det verkar finnas några som går att äta också, för en par veckor sedan fanns några utländska bärplockare på vår gård och plockade svampar för brinnande livet. Enl min svärmor så var det smörsopp. Jag har ingen aning! :o)

Ja visst finns det mycket att glädjas åt i livet. Som du säger, om man bara håller ögon och öron öppna.

För mej har livets skola lärt mej att ta vara på dagarna. Vi har dom bara till låns. Men det alla dagar är inte bra dagar. Så måste det också få vara. Nog om detta nu :o)

Vilken härlig cykeltur. Det är dom gamla cyklarna det är bäst fart på. Och snyggast är dom också :o) Jag har en gammal som en gång fick av min faster. Den går som ett skållat troll. Jag har trampat omkring på den tills en dag då en kompis (som är cykelreparatör) till min man talade om att jag inte har några bromsar om kedjan hoppar av.

Den får upp en ruggig fart i nedförsbackarna och jag såg framför mej hur jag, skrikande brakade iväg med håret fladdrande och allt annat också för den delen, utan att kunna stanna. Så nu står den fint i ett uthus.

Jag är fortfarande trött så in i byttan. Men så är det ju många dagar så det är inget ovanligt. Jag har lite smått påbörjat mitt nästa projekt. Att riva tapetbård. Den sitter som berget alltså! Har just sökt råd här på nätet och hittade att man ska smeta tapetlim på och sedan kladda fast glad pack utanpå. Då ska det visst släppa.

Jaha, då måste jag handla tapetklister då och det finns ju så klart inte här i denna lilla byhåla ;o)

Nåväl, det är ingen stgress. Jag tar det lilla lugna.

Det lilla jag hunnit med att se av Gbg så tycker jag det verkar väldigt mysigt och med mycket vacker natur. Kan tänka att det finns mycket fint att se och att uppleva.

Kramar till dej från mej :o)

Monika

Ingrid E sa...

Tack den svampen får du behålla, den känner t o m jag igenn. Här blir det köpesvamp om det skall bli någon, alldeles för feg.

Anonym sa...

Hum! Mig veterligen är det där en icke ätlig svamp, med namnet röd flugsvamp. Roligt namn förresten, undrar om flugor gillar denna svampen!

Resa med Herbert sa...

Hej Aksonfoto!

Jo du flugorna gillar flugsvampen