onsdag 29 maj 2013

Skagen i Danmark 2013-05-25

När vi åkte över till Fredrikshamn med Stena Danica i lördags passade vi på att ta tåget upp till Skagen, där vi strosade runt och åt glass med flödeskum, vispad äggvita med socker, på.

 Här köpte vi vår glass.
 I Fredrikshamn hade de ju flera statyer i fontäner, som du kan se lite längre ner här i bloggen, även Skagen har en, fast mycket större än de i Fredrikshamn.

 Här strömmade det go contrymusik fram, lite spontandans blev det också som synes.

 Nere vid hamnen var det smockat med folk som njöt av det varma solskenet.

Längs hamnstråket kom denna Buick Skylark glidande och när bilen passerade såg vi att det var ett brudpar som satt bak i bilen, vilket inte syns på bilden.

Vårt mål i Skagen var egentligen Grenen där Skagerrack och Kattegatt möts. Men när vi kom upp till Skagen såg vi att Grenen låg 3 km från själva Skagen, då blev det knappt om tid, för att hinna med båten hem, om vi skulle gå denna sträcka fram och tillbaka. Så vi bestämde oss för att återvända vid ett senare tillfälle och då hyra cykel i Fredrikshamn och cykla de 4 milen till Skagen och övernatta där. Dan därefter cyklar vi tillbaka till Fredrikshamn och tar båten hem igen.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Morrn.
Vi, fruen o jag var i Skagen Sö. Må Tis denna vecka kanonväder tisdagen.
Härlig liten stad, med massor av gamla fina hus.

Ha de bra.

Hasse A Norge

Anonym sa...

Hej Irene!

Har de inte kvar Sandormen som man kan åka med ut till Grenen. Ett sånt där öppet "turisttåg" du vet som de har här i Gbg med för att guida turister? Kram Marina

Polargrevinnan sa...

Oj, vad fina bilder. Jag var i Skagen för cirka 15 år sedan. Nu blev jag sugen på en återkomst. Vi åkte ut med Sandormen, det var trevligt och bekvämt.
H det bra.
Kram Viola