onsdag 25 november 2009

Julgranen på plats och julskyltning i Göteborg

Idag den 25 november kom julgranen på plats, på Gustav Adolfs Torg i Göteborg. Tyvärr hann jag inte med att vara där, vid själva resandet av granen, det kan du se och läsa om inne på GöteborgsPosten

Jag var där först klockan 12:30 och den restes strax efter 11

Julgransljusen tänds traditionsenligt den första advent, alltså nu på söndag

NK hade sin tradition trogen pyntat och julskyltat

I entrén till Arkaden hängde denna blå belysning

Julskyltningen på NK är alltid något speciellt, som jag gärna vill titta på så här innan jul

Kameran har jag så gott som alltid med mig och tur var det, när jag fick se så mycket roligt i det rådande gråvädret, annars hade jag ju inte kunnat delge dej detta

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anette sa...

Hej Irene! Vad fint att få se din julskyltning. NK:s julskyltning är alltid speciell. Har sett den nån jul för länge sen.....Tycker det är kul när affärerna gör lite extra i fönstren och inte bara hänger dit lite pynt.
När jag var liten fanns en butik där jag bodde. En tobaksaffär egentligen men de hade också lite leksaker och presenter. Mannen som hade de täckte för fönstret till julskyltningen. Sen på ett visst klockslag första advent så öppnades allt upp och han var tomte och visade en massa leksaker och sånt i fönstret. Magiskt!
Kram Anette

LottaM ..ღ sa...

Tyvärr missade jag detta med granen oxå. Kul att få ta del av dina upplevelser.
Precis som Anette skriver hade vi en stor affär i Karlstad som gjorde precis så täckte för fönstren och till 1:a advent öppnades allt upp. Ögonen på oss barn var stora som tefat, men så kul man hade, kan riktigt känna än idag hur det pirrade i magen av lycka att få se skyltningen.

Oh, Nej, vad jag babblar på.
Ha en god natt. Kram...

Vittran sa...

Hej!
Till NK måste jag gå och titta på skyltningen. Det har blivit ett måste ett varje år, sedan jag pluggade på lärarhögskolan på 80-talet.
Det är mysigt i stan när julen närmar sig, alla ljusen. Kanske kan det bli en runda på första advent men det är inte säkert för antagligen kommer nästa lilla katt i helgen. Jag får titta på dina bilder istället.
Ha en bra dag!

Gun-britt sa...

Vilka härliga bilder.På julskyltningen.Det mysigt
med alla ljusslingor som
lyser på kvällen.Nu fattas
bara lite snö.så att det
blir lite ljusare.Ha en bra
dag.Kram

Hanneles julparadis sa...

Mysiga bilder, jag köper fortfarande färsk Svagdricka i 5-liters dunk, jättegott, finns på Coop, Marks svagdricka, mums. Trevlig första advent.