onsdag 1 juli 2009

Polisen slår till mot gatumusikerna i Göteborg

Gatumusikanter är alltid ett trevligt inslag i stadsmiljön som här i Haga förra sommaren

Polisen slog till mot gatumusiker

Här slår polisen till mot gatumusikerna i Göteborg.
Från och med i dag är det förbjudet att spela musik på vissa platser i Göteborg.
Därför genomförs just nu en stor protest av musiker som uppmanar alla att gå ut och spela på gatorna.

Skriver kvällstidningen GT

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


5 kommentarer:

Bibban sa...

Ååååå jag som bara älskar gatumusikanterna i Göteborg, det är så mysigt att stanna till och lyssna en stund....tråkigt tycker jag
Kram Bibban

Hannele funderar sa...

Tja, gäller mellan 11-15,
kan väl inte vara så farligt..

sanne sa...

jag är lite tudelad när det gäller gautmusiker. en del spelar ju "heller än bra". Dessutom finns det ganska många som kommer från forna öststaterna och lever nästan som slavar här. Det de spelar ihop under en dag tar en "torsk" hand om och så får spelemannen några spottstyver.

Men visst är det något visst med lite musik här och var. Sommar lixom :D
hoppas du har det bra där i din sommarhage!
kramen!

Anonym sa...

Tack för din kommentar hos mej :) Så glad jag blev.

Monika sa...

Hej på dej söta vännen! :o)

Det är rent ut sagt skandal att inte musiken får leva! Så trist och framför allt så fruktansvärt trångsynt! Nog finns det väl viktigare saker för polisen att göra än att jaga musikanter! Men jag förstår ju så klart att dom bara gör sitt jobb. Men nog undrar man när det hela tiden pratas om att dom måste prioritera!

Som vanligt så är jag full av åsikter! ;o) Nog det nu!

Skrattade så gott åt din kommentar inne hos mej! Nog förstår jag att du tycker det är skönt att få komma hem till din egen mat! Jisses! Jag måste nog åka dit! Då kanske jag till och med skulle gå ner i vikt! Låter verkligen inte inbjudande dom maträtterna!

Jag brukar tycka det är så bra att få vara borta nåt tag från det man oftast tar för givet här hemma. Då värdesätter man det så mycket mer sedan när man kommer hem igen :o)

Så det blir en tripp till Umeå. Så skoj för dej! Råkar vi vara i faggorna hos systeryster så hör jag väl av mej så vi får heja på varandra. För mej är ju Umeå rätt "nära" och så här under sommaren far vi flänger lite som andan faller på. Så man vet aldrig!

Ja, vad jag pysslat med nu senast det ser du inne hos mej i mitt senaste inlägg.

Annars har det blivit en del dagsutflykter. Ganska mycket tid med barnbarnen och lite annat husligt. Men mest av allt så njuter vi av att det är sommar och ljust.

Nästa vecka kommer min syster på en snabbvisit igen. Hon har bjudit med mej på skojigheter :o) Hoppas vädret visar sig från sin allra bästa sida då!

Idag är väldigt grått här, men någonstans där bakom skymtar ändå solen. Man ser att det ljusnar en aning då och då. Hoppas den orkar ta sig igenom molntäcket!

Nu ska jag se till att ladda min kamera för kommande sommarbilder. För tänk om jag står där med tomt batteri och sommarens bästa bild dyker upp!

Må så gott & ät nåt gott! :o)

Bamsekramisar

Monika