lördag 20 juni 2009

Donsö sommar

Klicka på bilderna så kan du se dom i större format

Visserligen står det att båten går till Brännö Husvik, men jag tog bilden när jag stod på Saltholmen i Göteborg och väntade på "min" båt som skulle ta mej till Donsö

Bena blir fulla av spring

stegen styrde dock inte till denna lilla majstång.

Om majstång skriver Wikipedia

Ordet majstång kommer av att midsommarafton ursprungligen firades genom att man lövade (majade) sina hem. En annan förklaring till ordet majstång är att den äldre tyska traditionen var att man reste majstången kring första maj, efter att man bränt upp vinterns häxerier i valborgsmässobålet. Att Sverige, som nästan enda land i världen, har majstång i juni skulle bero på att de tyskar som bosatte sig i Sverige inte fann de blommor de ville ha i maj, och därför sköt upp majfirandet till juni.

men väl denna.

Här dansades det, små grodorna, vi går runt en enebära busk, faster Ingeborg och de danser som brukligt är runt midsommarstången

och blomrabatterna prunkade av prästkragar

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

12 kommentarer:

annette sa...

Midsommar är ngt alldeles speciellt, så svenskt och i år är det lite annorlunda tycker jag för det finns så mkt blommor i naturen, ngt är ju bra med det lite kyliga vädret i alla fall.
Här har det varit bättre än väntat med vädret, regn inatt och imorse endast, riktigt varmt och skönt, och det hoppas jag Ni oxå har idag, så Ni får vara ute och njuta.

Kramar!

annette

Ingrid E sa...

Riktiga midsommarbilder. Härligt!
Synd att det tydligen var kallt.
Här var det uppehåll ända till att jag cyklade till jobbet på kvällen. Då öste det ner men förhoppningsvis var de flesta firarna inomhus då.

annette sa...

Kom på nu att jag inte svarat på en fråga från Dej om hur jag gör för att få större bilder på bloggen, ändrart i HTML koderna i mallen, säg till om Du vill göra förändringar så kan jag skicka lite tips till Dej som jag själv fått från Ninni med bloggen Fotografica. Är inte så svårt som det låter.

Ha en skön kväll!

annette

Anette sa...

Hej Irene!
Det där såg ju ut som en typisk svensk midsommar! Till skillnad från min.........hujedamej, vilket väder vi hade! Men sill och potatis blev det och lite grillning på kvällen, men ute kunde vi inte sitta.......
Kram Anette

Synnøve. sa...

Sommar, sommar, sommar....
Det är dans i folkets park.

Här blev det ingen dans kring stången. Inte heller nått annat firande heller.
Jag jobbade. Gubben jobbade...
Men å andra sidan firas det inte här förren den 23 heller så just det är inte nått stort problem.

Sitter och ser på en gammal Mordet på Orientexpressen.
Men bara gamla goa skådespelare.
Ingrid Bergman, Sean Connery och flera. Sånt gillar jag.

Jobbar som kanske förstår.

Ha nu en fin söndag när du vaknar.
Kramen Synne.

Mimmi sa...

Hej:)
underbara midsommar bilder du har lagt upp:) och va skönt det ser ut när det är sol .. då blir det som man minnas :)
Vi hade också fint på midsommar .men dagen efter .. jisses ..det bara forsade ner ..men idag skiner solen och jag och min dotter skall ner till stan och gå längs med älven:)
ha det så gott
kram

Polargrevinnan sa...

Du har som vanligt fina bilder.
Det är mycket midsommar på bloggarna idag. Men ändå så olika.
Ja, midsommar är verkligen Sverige.Jag hade ett mail från Mocambique där Greta-Stina satt och åt pizza och längtade lite till Sverige.
Som du ser på min blogg har jag haft en fin helg och bundit krans har jag också gjort. Du undrade vad floratejp var för något. Det är en tejp som har klister i sig och som gör att blommorna fäster bättre.
Ha en bra söndag. Kram Viola

Lissen sa...

Jag har aldrig varit ute i Göteborgs skärgård, det hoppas jag på att får göra någon gång! Har du stuga eller goda vänner ute på Donsö. Kan det vara ditt lilla barnbarn där på bilden?

Tack för dina snälla ord Irene!
Ha det så gott!

Vittran sa...

Härliga midsommarbilder.
Trevlig kväll!

Bibban sa...

Göteborg är verkligen en härlig stad. Hela söndagen tillbringade vi i centrum och det var så mycket folk ute pga AC/Dc stämningsfullt överallt. Alla var glada restauranger överfulla och musik i alla hörn...kanske ska bli götebörgare vem vet?
Kram Bibban

Hannele på Hisingen sa...

Mysigt.

Rosebud Collection sa...

It looks like so much fun..Love the children and the wreathes on their heads..
So nice when everyone joins in for the festivities..
xoxoRosebud.