onsdag 9 juli 2008

Från Tossa de Mar till Göteborg

En sista bild på vår vidunderliga utsikt som vi hade i Tossa.

Klockan 23:00 lördagen den 21 juni, var det så dax för oss att lämna Tossa de Mar och Spanien.

Bilen var fullknökad med grejer, jodå den stora kudden på taket fick vi in oxå, dessutom fick vi plats i bakfönstret, med lite krukväxter.

Söndagen blev en het dag i bilen, ögonlocken bara trillade ner, det var stört omöjligt att hålla dom öppna.

Så på söndag kväll, var vi framme i Thannberg i Tyskland, vårt mellanmål på vägen i Göteborg. Som jag berättade om i min andra blogg

så blev det ett fasligt massa ätande

Det närmaste jag har kommit filmen "Sound of music" hittills, är denna Edelweiss, som växte i Herberts föräldrars trädgård. Ingen speciellt vacker blomma, men tydligen väldigt sällsynt.

På söndag förmiddag den 29 juni, fortsatte vi vår färd mot Göteborg.

På natten mot måndag, sov vi över, sittande i bilen, i Danmark på Römö, där har dom sådana här ostronodlingar.

På måndag eftermiddag var vi så framme i Göteborg. Fast jag har inte hunnit att hälsa på Poseidon ännu, men det kommer snarare än vad du tror.

Du kan säkert ana, vad skönt jag tyckte, att det var att pusta ut, ute på Donsö, hos storsonen med familj, efter en något hektisk första vecka i Göteborg.

äta en underbart god rabarberpaj med vaniljsås

och att få uppleva en sådan här ljuvligt, underbar, stilla sommarkväll ute på Donsö.

Ja mina kära vänner, det var det, för idag. Jag hoppas att du vill följa mina kommande öden och äventyr. Jag blir så glad över varje litet ord från dej :))) om inte här så i min Gästbok

Skål!

http://intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

http://bloggkartan.se/registrera/26799/vaestra-froelunda/

13 kommentarer:

Ingrid E sa...

Välkommen hem! Det måste vara härligt att få uppleva allt det positiva med Göteborg igen. Förmodar att du ser allt där nu med lite nya ögon.
Edelweis är ingen direkt vacker blomma. Har den i rabatten. Se den "live" måste dock vara lite speciellt.

Anonym sa...

Välkommen till den vackraste stad jag känner ;)
Mycket du hunnit med redan.

Gårdsromantik sa...

Men vilken resa!
Välkommen tillbaka till Svealand. Gillar din titel friherinna!
Håller med dig - varför så mycket oväsen om den blomman. Kul att få ha sett den i alla fall.
Så spännande att få följa dina nya äventyr!

Kram Maud

Anonym sa...

Jag får väl följa tidigare kommentatorer och önska dig välkommen hem! :)

Fick ni lite sömn efter stoppet i Tyskland eller fortsatte ni direkt efter maten? Verkade i vilket fall som helst som en jätteresa.

Just maten såg spännande ut. Hade gärna sett någon större bild men kan nöja mig med ett svar på min kommande fråga istället :) Vad är det för något som ligger bredvid pommes fritesen?
En av bilderna såg även ut som en stor smarrig tårta... Då var ni hemma hos din tyska man? Vill minnas att du skrivit att det alltid serveras tårta där i mängder :)

Hur har det gått med jobb osv? Jag har haft turen själv att få tag i en anställning. Det börjar dock inte förrens den 25:e augusti så jag hinner njuta av den svenska sommaren detta året! :)

Ha det underbart!
Soliga hälsningar från Johan

Anonym sa...

Välkommen tillbaka till kalla Svergie. TYcker att det är lite för dåligt väder just nu.
Idag skulle vi ha fått Göteborgsbesök men vi jobbade allihopa o dom hade lite bråttomt så de får bli en annan gång. Det var dotterns hunduppfödare som passerade.
I helgen har vi marknadsdagar här och jag har fullt att stå i.
Men tycker det är så kul när det händer något.
Kram ewa

Marianne sa...

Hihi, jag hade ju inte tid att läsa bloggar skrev jag som svar på din kommentar, men jag var alldeles för nyfiken för att låta bli : )

Jag sällar mig till övriga och önskar dig välkommen till Sverige! Om man nu kan uttrycka det så när man inte själv är där. Skönt att höra att resa och flytt har gått bra. Hoppas nu att ni ska trivas i er nya miljö!

Lycka till med installationen!

Ps. Du kommer alltså inte att skriva mer på den gamla?

Monika sa...

Hejsan kära du! :o)

Så härligt att du är igång igen! Och stort välkommen hem! Det går inte att ta miste på hur vansinnigt nöjd du ser ut på bilden. Men konstigt vore det väl annars. Tillsammans med de dina och så vackert omkring dej och sen lilla magen full med rabarberpaj ;o) Det är livet det!

Kul också att jag fick se ett foto av en edelweis, den blomman har jag aldrig sett tidigare.

Jag har följt en liten rosknopp nu i en dryg vecka. Fick för mej att fota den (nästan) varje dag. Och nu har den nästan blommat ut. Hihihi! Är jag lättroad eller?! JA, skulle tro det! ;o)

Idag har det varit genommulet och regn hela dagen. Så idag blev det pitepalt till middag. Det tar lite tid och blir massor av disk så det passar en regnig dag.

Sen hade jag tänk baka bröd också men efter palten hamnade jag i koma så det blidde inget med det! ;o)

Det finns faktiskt något som på pitemål kallas "paltswiimen". Alltså paltsvimma, rakt översatt. Vi brukar vara lite mer "moderna" och säga paltkoma. Om man nu kan kalla det att vara modern ;o)

Fortsätt nu att ha det finemang så hörs vi när vi hörs nästa gång! ;o)

Skål och varma kramen!

Monika

Resa med Herbert sa...

Hej Ingrid E!

Tack så mycket! Ja, det är allt skönt att vara tillbaka, fast det känns som jag inte har varit borta, på ett sätt känns det, som du säjer, att se Göteborg med nya ögon i och med det att Herbert aldrig har bott här och det är mycket som jag vill visa honom.


Hej Hannele!

Tackar så mycket! Jag är benägen att hålla med dej om Göteborg. Ja den första veckan blev det lite mycket att stå i.

Hej Maud!

Tackar! Ja min titel känns bra, men det kanske snart blir ändring på det, både på det ena och det andra sättet.
Jag skall försöka att visa både i ord och text, vad jag tar mej för.

Solvarm kram, Irene

Hej Johan!

Tackar allra ödmjukast!
Vi var kvar en knapp vecka i Tyskland. Det som ligger bredvid pommesfritsen är på den ena bilden torkad lök ovanpå en köttbit, på den andra tallriken med pommesfrits ligger det en snitzel, vidare var det en cheifsallad och det som ser ut som en tårta är en ”kalte plate” alltså skivad, korv, skinka leberkäse och ost, som dom hade rullat och lagt upp så här snyggt. Ja vi var hemma hos Herberts föräldrar nere i Bayern, och du minns rätt, där serveras tårta on mas.
Något jobb har jag inte lyckats att skaffa ännu, men jag har sökt många som jag väntar svar på. Och du jättegrattis till dit nya jobb.
Så njut nu av din sommarledighet och ha det så skönt

Solvarma hälsningar från Irene

Hej trollmor Ewa!

Tack, tack! I dag har vi, här i Göteborg, haft ett strålande väder ca +21 grader, och vi har varit ute och promenerat i 4 timmar, in till själva stan, jättehärligt. Vad trevligt med marknadsdagar, är du själv engagerad?

Solvarm kram Irene

Hej Marianne!

Tack så mycket! Vad kul att jag kunde göra dej nyfiken. Ja vi har redan börjat att trivas, jag kommer att berätta om skillnader Spanien kontra Sverige i mina kommande inlägg. Vad beträffar den gamla bloggen så lever den kvar, jag vet inte om jag skriver i den, men jag kommer säkert, ofta att hänvisa till den.

Hej min kära vän Monika!

Tackar! Ja du, kan man annat än se nöjd ut, när allt känns så bra, kunna träffa barn å barnbarn när helst jag vill, och äta en massa svensk sommarmat i en härlig miljö. Men det var väl skönt att du vaknade ur din paltkoma, så att du kunde titta in till lilla mej. Vet du, palt har jag nog aldrig smakat, det låter inte så gott, men det kanske det är, så blir jag bjuden, äter jag. Förresten så kanske du kan göra ett inlägg om hur man gör palt och visa rosor.

Du får själv ha det som allra bäst, så ”hörs” vi framöver.

Solvarma kramar on mas, från Irene

Anonym sa...

Välkommen hem till Götet!

Elzie sa...

Hjärtligt välkomna till Götet, både du och sambo!!! Hoppas ni har det bra där. Efter vad som syntes på korten så har ni i alla fall inte svultit *s*.
Den där Edelweissen blev jag besviken på. Efter allt man hört om den trodde jag det skulle vara en vacker blomma, men tji fick jag.
Vi kom hem från semestern igår eftermiddag och jag slängde i tvätt i maskinen som skulle ut idag. Och vad händer då? Jo, så fort jag hängt ut den så började det åska och regna!!! Så nu är den sköljd ytterligare en gång *s*.
Hoppas du har en bra lördag, men du - var är gästboken????
Kram Elzie

Anonym sa...

Välkommen till härliga västkusten! Hoppas du snart kommer i ordning och att solen lyser på dig hela sommaren!

Kram

Resa med Herbert sa...

Hej Sus!

Tack så mycket.

Hej Elzie!

Tackar! Jodå vi har det fini fino. Vi håller på att utforska vårt bostadsområde för fulla muggar.

Vad beträffar GÄSTBOKEN så är det bara att trycka på ordet, GÄSTBOKEN i mitt inlägg så kommer du in och kan skriva, jag skall lägga upp den på den här bloggen oxå a s a p.

Kramar från Irene

Hej Frumpan!

Tackar allra ödmjukast. Det tar nog sin lilla tid innan vi har kommit i ordning, men vad gör de, hos oss lyser alltid solen.

Kram

Monika sa...

Tjohooo!

Hej kära du! Kul att höra från dej! Det blir jag alltid hjärtans glad av så klart!

Det finns nog en och annan bulle kvar men inte är det många nu inte. Jag får nog till att baka fler verkar det som :o)

Förstår om du har mer än fullt upp med allt nu när du är tillbaka hemma. Det finns säkert en hel drös saker som ska ordnas och sen så har du ju en massa att ta igen också :o)

Jag alltid upplevt dej som en ovanligt levande människa. Men jag tror du är extra levande nu! ;o) Man blir glad när man läser dina kommentarer för det är sån härlig livsglädje i dem.

Kanske låter det där en aning dumt men jag tror du förstår vad jag menar. För nog är det skillnad på att leva och leva tycker jag! ;o)

Nej nu ska jag skynda mej in till mej. Om jag har turen med mej, och orken står mej bi, denna något lite sömniga afton, så kanske jag får till det där inlägget redan ikväll. Men jag måste välja ut bilder bland en stor mängd och det blir inte lätt.

Vi hör igen när vi hörs igen ;o)
Ha det nu så underbart och fortsätt vara så där sprudlande, det smittar av sig :o)

Stora varma kramen

Monika