söndag 4 december 2011

"Spot and Tell - Älska gratisupplevelser" och "Kitchenwiz Så gott som klart" Matkassen

Vi var ju på en Spotting hos KitchenWiz. SÅ GOTT SOM KLART 

Och som jag skrev i det förra blogginlägget, så skulle vi  få prova på tre middagar som blev levererade hem till dörren i den gångna veckan.

Så i tisdags när jag kom hem stod det en kille från KitchenWiz utanför dörren 

med en matlåda fylld av fina råvaror som var förberedda så långt som kvaliteten tillåter, utan tillsatser eller konserveringsmedel. KitchenWiz. SÅ GOTT SOM KLARTs ambition är att man skall ägna högst 15 minuters aktiv tid i köket. Och respektive rätt var förkodad för att förenkla.

Vi började direkt på tisdagen med den "gröna rätten" som var Sherrymarinerad fläskytterfilé med potatis- och rotselleripuré, kummin- och svartvinbärsrödkål samt salviasås.
 
Först skulle fläskytterfilén stekas 2 minuter på vardera sida i medelvarm panna, sedan skulle man salta och peppra den. För att den skulle bli färdigstekt skulle den in i ugnen i 150 grader ca 10 minuter, men den blev inte genomstekt på den tiden. Jag tror att den måste ha minst 175 grader för att den skall bli riktigt bra. Salviasåsen skulle koka upp i kastrull på spisen. Rödkålen värmas i mikron. Potatispurén värmas i kastrull med lite mjölk, under uppvärmningen skulle man vispa kraftigt så att moset blev fluffigt och inte brännas vid.
Mycket disk blev det och jag som inte är så överförtjust i att diska. Potatispurén var lite bökig att få till, men det övriga gick lite bättre att få ihop.

Som sagt var så är råvarorna alldeles förträffliga. Men jag tyckte att smakerna var lite för mesiga i den här rätten. Potatispurén var lite för tunn, jag gillar lite tjockare mos. Och så är det här med rödkålen som jag inte kan förlika mig med.

Så på onsdagen var det dags för den blå rätten som var Rimmad torsk med dragonsenapssås, syrade rödbetor och äpple samt vildris.

Vildriset skulle kokas i 20 minuter. Den Rimmade torsken skulle in i ugnen i 150 grader i ca 15 minuter, här är också ugnstemperaturen för låg den måste ha 175 grader, med den kokta dragonsenapssåsen över sig. Rödbetorna skulle värmas i mikron.

Här blev det inte fullt så mycket disk, och rätten var lite smidigare att få till.

Lite mer sting i dragonsenapsåsen skulle jag allt vilja ha, torsken var mycket fin i konsistensen och rödbetorna tyckte jag inte passade in. 

På torsdagen var det den gula rätten som gällde Kalvfärsbiffar med tomat, oliver och kapris, pasta penne, citroncreme och ruccola.
 
Pastan skulle kokas i ca 9 minuter. Kalvfärsbiffarna skulle värmas i ugnen i 150 grader, här behövs också 175 grader för att de skall bli färdiga. Tomaten skulle skäras i tärningar och blandas med oliv/kaprisgrunden som skulle hällas över över biffarna och så skulle biffarna in i ugnen igen i ytterligare 5 minuter. Sedan skulle citroncremen blandas med den varma pastan som serverades med ruccola över sig.

Här är veckans vinnare, en mycket smakrik och god rätt och som de säger i "Halv åtta hos mig" smakerna riktigt gifte sig i munnen.

Summan av kardemumman, denna typen av matlåda passar säkert bra för den som är novisen vid spisen, men mig passade det inte så bra, då jag vill smaksätta min mat på mitt eget vis och gärna laga mat där jag kan ha allt i samma gryta eller i ugnen, så att jag slipper så mycket disk.

Jag tackar Spot and Tell för inbjudan, jag älskar gratisupplevelser och så tackar jag självklart Helena och Pär på KitchenWiz.  SÅ GOTT SOM KLART för den goda maten och det trevliga bemötandet.


Inga kommentarer: