fredag 14 maj 2010

Rabarberpaj

Årets första Rabarberpaj

Så här tillagar jag rabarberpaj

Sätt ugnen på 225 grader
Skär ca 500 gram rabarber i bitar

Blanda 1,5 dl strösocker och 1 msk potatismjöl

Lägg rabarberna i en osmord form
Häll på socker och potatismjölblandningen
Rör om så att det blandas

Smula ner 100 g smör i en bunke
Häll på 1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 msk strösocker
Blanda allt till en grynig massa, jag brukar använda fingrarna

Lägg den smuliga degen ovanpå rabarberna och in i den 225 gradiga ugnen i ca 15 minuter

Och vips så har du en mycket delikat efterätt.
Rabarberpaj med vaniljvisp det är gôtt de.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Rosebud Collection sa...

I think our rhubarb comes out the same time as yours..I will be making jam with mine..what I don't use, I will freeze for winter..
How are you? Always think about you, even if I don't visit all the time..Have a wonderful weekend..sending love and blessings from Maine..xoxoRosebud.

Tuvstarr sa...

Låter både enkelt, snabbt och ffa läckert. Den ska jag prova!

Liebe Grüße aus Deutschland von Ralf und Katrin.

Anonym sa...

Hej på dej allra sötaste frun!

Du håller väl på att tro att jag totalt villat bort mej i världen. Men icke! ;o) Jag sitter här hemma och försöker pigga till mej och bli frisk. Så knappt jag vill skriva det. Men jag är förkyld igen sedan någon vecka tillbaka.

Kul att titta in här i alla fall. Alltid lika underhållande med alla dina härliga bilder.

Hoppas allt är bara bra där med dej. Pajen ser så inbjudande ut att jag nästan har lust att ta en tugga.

Må så gott min vän!

Många varma kramar

Monika

Tant Theas Lilla Torp sa...

Men vad gjorde jag nu när min kommentar blev anonym! Fattar inte ett dugg!

:o)