onsdag 6 januari 2010

Snö och kallt i Göteborg

Idag har vi haft -10 grader, snålblåst och ett lätt snöfall i Göteborg

När jag tittade ut genom fönstret såg jag så läckra snödrivor. Jag beslutade mej för att gå ut och fota dessa. Nu blev det så att snödrivorna inte blev så bra på fotona, som tur var riktade jag kameran upp mot träden och fick syn på


några Koltrastar som satt i träden och burrade upp sigoch några äpplen lyste upp så vackert i ett träd

snökristallerna lyste så vackert på baksidan av brevlådan, så jag prövade ett makrofoto

Efter en och en halv timmas fotande, var det gott och komma in med kameran full med bilder, rosiga kinder och iskalla fingrar trots vantar

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Bibban sa...

Här är det ännu kallare -20 hua va kallt men gott att mysa inne nu
Kram Bibban

Hannele på Hisingen sa...

Vackert, jag gillar att skotta snö :)

Chubby Chieque sa...

Hej goa Irene,
Hoppas du hade ett mysigt slut på det nya året.

Just det! vi har -18 minus och det är verkligen kallt. Snö är upp på mina knän. Har inte gjort mycket idag utan, mest inne och plocka bort julprylar för i år.

Ha det varmt och så beso som alltid
/chie

Misswhatsit sa...

Fantastiskt fina bilder. Stackars fåglar. Det kan inte vara skönt ute i kylan.
Vi har haft 24 grader idag och då vill man gärna vara inomhus.

oumberligating sa...

Härliga bilder, verkligen!
Jag funderar just nu lite allmänt på det här med bloggandet!
Särskilt nu när jag hållit på ett tag, ja, egentligen inte så länge, cirka 1,5 år bara, men det är ju tillräckligt för att "nyhetens behag" ska ha hunnit lägga sig!
En del har ju bloggat betydligt längre än så, men visst märks det en viss avmattning även där, kortare inlägg och färre kommentarer!
Fast jag inbillar mig att man faktiskt ska försöka hålla kontakten med alla man på något sett kommit i kontakt med via sin blogg! Ibland så har man haft samma åsikter och intresse runt samma saker, eller annars har det bara varit en liten kommentar skriven helt på "måfå" någongång!
Trevligt hur som helst!
Jag hade ju en huvudidé när jag började blogga och det var ju att samla folk och åsikter i och kring olika sjukvårdsfrågor på min andra blogg www.jernsaxen.blogspot.com , det gick lite trögt så jag startade upp den här bloggen lite som en "dragblogg" för att locka in lite nytt "blod" på Jernsaxensidan, det gick fint, men även der skedde det en viss avmattning!
Kanske den här kommentaren låter lite "gnällig" det är inte riktigt meningen, det är mer en reflextion över hur det faktiskt förhåller sig ibland med bloggandet!
Nu blir just den här "kommentren" djäkligt allmänt hållen och jag kommer självklart skriva mer personliga kommentarer i framtiden!
Men just idag när det är Fredag och i början på det nya året så vill jag verkligen önska alla nya och gamla bekantskaper i "Bloggssfären" en riktig God Fortsättning och en Trevlig Helg!
PS: Fick några mail om varför jag raderat min blogglista, den är under uppdatering, flera av bloggarna på den har "lagts ner" tråkigt nog! Så nu när den ska återskapas så hoppas jag både att få in "gamla" och "nya" kompisar!
För blogga är kul! Leve Bloggen!
Kram ifrån Den Där Peter Olofsson på Oumberliga Bloggen!

christina sa...

Så fina fågelbilder du tagit. Jag har precis uppmärksammat de små hungriga stackarna. Försöker fota dem med varierat resultat. Ha det gott och en härlig fredagskväll, Let´s dance kanske?

Tuvstarr sa...

Samma sak här, snödrivorna är så vackra, men på fotona syns bara vitt och ännu mer vitt. Vi har gott om snö numera och "våra" koltraster är tacksama för äpplen vi lägger ut.
Varm kram från oss i Tyskland.

Monika sa...

Hej vännen :o)

God fortsättning!

Hoppas det nya året startat alldeles förträffligt!

Som vanligt så har du fångat ögonblicken i dina bilder. Helt enkelt underbara!

Jag längtar efter blida dagar att och att ta en fotorunda jag också.
Idag är faktiskt inte så kallt. Bara runt -7. Men vi har haft mor med sambo på besök så jag hann inte med att gå ut medans det var ljust ute.

Fortfarande är det inte många timmar med dagsljus här. Men dagarna blir längre minut för minut.

Igår var vi till ena dottern och sedan på bio. Vi såg den sista av Stieg Larsson-filmerna. Bra och spännande, trots att jag läst böckerna. Har du läst och sett filmerna du också?

Jag är ju periodare vad det gäller att läsa. Nu har jag inte läst något annat än tidningar och texttv på ett bra tag. Känner att ett visst lässug är in antågande. Får väl ta en sväng till biblioteket någon dag.
Ska kolla lite på nätet och se om jag hittar några lästips först bara.

Har du något så får du gärna tipsa mej. Du tipsade ju mej om Alvtegens böcker, gillade dem skarpt.

Nu ska jag spatsera vidare här i bloggvärlden. En värld jag besökt väldigt lite under ganska lång tid nu.

Må så gott nu vännen!

Många kramar

Monika