tag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post8246619862119356975..comments2023-09-30T13:10:56.360+02:00Comments on Tillbaka i Göteborg: Brynost och Äggost från BohuslänResa med Herberthttp://www.blogger.com/profile/14635909337727886500noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-69873403020027846872012-03-08T16:49:32.740+01:002012-03-08T16:49:32.740+01:00Hej!
Denna kommentar som jag klistrat in nedan har...Hej!<br />Denna kommentar som jag klistrat in nedan har du fått till dina recept på Brynost och Äggost från Bohuslän. I artikeln nämns sötost och hur detta gjordes.<br />På samma sätt gjordes i Dalsland och då kallades det för Möskost och gjordes inte i så stora satser utan gjordes av mjölk som blev över och inte kunde göras av med innan den blev sur. Detta var på den tiden då kylskåp inte var så vanliga och mjölken hämtades direkt från ladugården. Jag har gjort den med gammeldags mjölk och det fungerar bra. Det som blir kvar är en kornig massa som sötas med socker innan den stelnar. Möskosten används som smörgåspålägg.<br />Hälsningar<br />BosseResa med Herberthttps://www.blogger.com/profile/14635909337727886500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-32147280715627957082008-12-10T20:24:00.000+01:002008-12-10T20:24:00.000+01:00Äggost gillar jag, men köper färdigt, Björneruds ä...Äggost gillar jag, men köper färdigt,<BR/> Björneruds är god.Hannele på Hisingenhttps://www.blogger.com/profile/16953503801989292994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-3181433389237427282008-12-08T23:20:00.000+01:002008-12-08T23:20:00.000+01:00Hej!Tack så mycket till er alla.Nej du Kroken Äggo...Hej!<BR/><BR/>Tack så mycket till er alla.<BR/><BR/>Nej du Kroken Äggost och kalvdans går inte att jämföra på samma dag. Ja pröva gärna på att göra både brynost och äggost, det är mycket smaskigt.<BR/><BR/>Allt gott önskar jag er, och solvarma kramar kommer här från mej!Resa med Herberthttps://www.blogger.com/profile/14635909337727886500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-87248432447579053532008-12-08T22:28:00.000+01:002008-12-08T22:28:00.000+01:00Wow, vilka skapelser, nu blev jag både hungrig och...Wow, vilka skapelser, nu blev jag både hungrig och snasksugen.<BR/>:-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-89680270897365157172008-12-07T10:58:00.000+01:002008-12-07T10:58:00.000+01:00Så fin brynosten ser ut,så god!Och äggosten ser så...Så fin brynosten ser ut,så god!<BR/>Och äggosten ser så tjusig ut,så fint mönster!Tack för dom fina recepten!<BR/><BR/>Det är recept som jg aldrig hört talas om,kul att prova på att laga och smaka på något nytt!<BR/><BR/>Kram MariaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/01339181475621863442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-22684520451194496632008-12-06T20:59:00.000+01:002008-12-06T20:59:00.000+01:00Hejsan!Om Du har tid och lust vid tillfälle så har...Hejsan!<BR/><BR/>Om Du har tid och lust vid tillfälle så har Du en utmaning hos mej!<BR/><BR/>Kramen /annetteannettehttps://www.blogger.com/profile/16191941283309646362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-38068695745305619262008-12-05T20:51:00.000+01:002008-12-05T20:51:00.000+01:00This much I can see..it all looks delicious..Wonde...This much I can see..it all looks delicious..Wonderful..Rosebud Collectionhttps://www.blogger.com/profile/06907760433209723539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-61847700323593826812008-12-05T15:42:00.000+01:002008-12-05T15:42:00.000+01:00Hej svejs!Kikar in för att säga att jag glömt att ...Hej svejs!<BR/><BR/>Kikar in för att säga att jag glömt att posta. Ditt paket ligger kvar i bilen. Trodde knappt mina ögon när jag fick se det! Det kommer till veckan! Får väl sätta en lapp på lilla nästippen om inte annat. För minnet är det ingen idé att förlita sig på! ;o)<BR/><BR/>Ha en skön fredags kväll och en go o mysig andra advent! Välkommen in och tävla hos mej om du har lust.<BR/><BR/>Kramar<BR/><BR/>MonikaMonikahttps://www.blogger.com/profile/17630031445754668327noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-65456019374292441402008-12-04T16:34:00.000+01:002008-12-04T16:34:00.000+01:00Äggost har jag ätit..påminner lite om kalvdans..jä...Äggost har jag ätit..påminner lite om kalvdans..<BR/>jättegott!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-37300407204220395972008-12-04T11:32:00.000+01:002008-12-04T11:32:00.000+01:00Tjosan på dej! ;o)Kikar bara in och önskar en go o...Tjosan på dej! ;o)<BR/><BR/>Kikar bara in och önskar en go och underbar tordag.<BR/><BR/>Jag väntar på besök så nu ska jag starta kaffepannan :o)<BR/><BR/>Kramis<BR/><BR/>MonikaMonikahttps://www.blogger.com/profile/17630031445754668327noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-633351092155818652008-12-04T00:20:00.000+01:002008-12-04T00:20:00.000+01:00Hej Monika, Ewa, Ulla-Bella, Annette, Lissen, Umet...Hej Monika, Ewa, Ulla-Bella, Annette, Lissen, Umetant och Mickan!<BR/><BR/>Tack så mycket för era mysiga kommentarer. <BR/><BR/>Ja det är kul att laga mat tillsammans. Brynosten är nog lättast att lyckas med. Sist jag gjorde äggost så ville den inte skära sej så bra, det blev mest små korn och ingen riktig massa.<BR/><BR/>Vad kul att ni gillar recepten och att ni vill prova dom också.<BR/><BR/>Kramar on mas till er allaResa med Herberthttps://www.blogger.com/profile/14635909337727886500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-17214354584075801912008-12-03T21:00:00.000+01:002008-12-03T21:00:00.000+01:00Det är ju så himla gott! Jag har i flera år gjort ...Det är ju så himla gott! Jag har i flera år gjort egen ost också. Mumma det med, men man måste passa den som ett barn. Sen, har Du en nalle att hämta hos mig. Var med på den du också.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-55493716648272385982008-12-03T20:24:00.000+01:002008-12-03T20:24:00.000+01:00åhhhhh....vill ha en sån fin form.så underbart got...åhhhhh....vill ha en sån fin form.<BR/>så underbart gott å vackert å sen traditionen ......<BR/>veva lite,lukta lite,bli lite varm å sen......bara å smaska i sig.<BR/>måste testa din brynost,har aldrig ätit men det verkar mumsigt.<BR/>nu skall jag kolla vidare å få hemlängtan.<BR/>kram från umeåElisabethhttps://www.blogger.com/profile/10322753928808326988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-70261013225018567282008-12-03T19:25:00.000+01:002008-12-03T19:25:00.000+01:00Vad mysigt att göra osten tillsammans! Ha lite kul...Vad mysigt att göra osten tillsammans! Ha lite kul med tjejsurr och samtidigt göra något som är gott samtidigt. Tänk vad olika traditioner vi har landet runt när det gäller bla mat!<BR/>Ha en riktigt skön kväll Irene!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-25210679697474427672008-12-03T17:13:00.000+01:002008-12-03T17:13:00.000+01:00Hejsan Irené!Så generöst av Dej att både bjuda på ...Hejsan Irené!<BR/><BR/>Så generöst av Dej att både bjuda på smakprov och recept, Bryosten skall jag göra i första hand, lät ju bara för gott för att vara sant!<BR/><BR/>Ha en skön kväll!<BR/><BR/>Kramen //annetteannettehttps://www.blogger.com/profile/16191941283309646362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-73431113575391688712008-12-03T15:06:00.000+01:002008-12-03T15:06:00.000+01:00Kanon, detta skall jag pröva, iaf Brynosten.Vilken...Kanon, detta skall jag pröva, iaf Brynosten.<BR/>Vilken vacker form ni hade till äggosten.<BR/>Visst är det väl kul om man tillsammans med goa vänner kan göra något kreativt :-)<BR/>Idag har jag efter besök hos tandhygenisten suttit och tíllverkat julkort väldans trevligt, iaf. trevligare än hos tandhyg.<BR/>Goa kramar<BR/>Ulla-BellaGuldkorn i min vardag!https://www.blogger.com/profile/15494059549677189656noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-53776664692505835222008-12-03T08:46:00.000+01:002008-12-03T08:46:00.000+01:00Har aldrig ätit dessa fina verk men det ser fantas...Har aldrig ätit dessa fina verk men det ser fantastiskt gott ut. Mat är verkligen ett litet hantverk. igår tog jag hand om en kotunga. Det är jättegott.<BR/>Det ser kanske inte så kul ut innan man börjar tillreda den.<BR/>Kramis ewaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-51464436561547179942008-12-03T00:01:00.000+01:002008-12-03T00:01:00.000+01:00bohlylla!!!!!!!!! Nog är det tur att jag tänker gå...bohlylla!!!!!!!!! Nog är det tur att jag tänker gå isäng alltid! Hahaha! Så galet!<BR/><BR/>Undrar vad man förvarar i en sån slag lylla för nåt????? <BR/><BR/>Nattis! Nattis nu går jag i läng föl jag kan inte plata lent :o)Monikahttps://www.blogger.com/profile/17630031445754668327noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438693152518413007.post-86760459681516648852008-12-02T23:57:00.000+01:002008-12-02T23:57:00.000+01:00Hej söta du!Så mysigt ni ser ut att ha det på bild...Hej söta du!<BR/><BR/>Så mysigt ni ser ut att ha det på bilderna :o) Osten i formen är ju nästan för vacker för att ätas upp. <BR/><BR/>Jag och en faster till mej testade att göra en slags ost för ganska många år sedan. Kommer inte ihåg nu vad det kallades, kanske var det sötost?!<BR/><BR/>Minns att det var 10 liter mjölk, ostlöpe och ev. nåt mer också. Man kokade i 10-12 timmar. Nästan inget av all den där mjölken blev kvar innan allt var klart. Massan som blev över blev brun. <BR/><BR/>Tydligen var detta något man åt på julbordet söderöver landet. Hon hade också fått någon slags brunkål som också brukade ätas till detta. Tydligen så skiljer våra traditioner i landet sig lite i alla fall :o) <BR/><BR/>Idag har det bara snöat lite lite plutt och i morgon skulle det komma några cm igen. Gör inget! :o) Det är nu vi vill den!<BR/><BR/>Migas, gallenpanna!, inget nytt va?! ;o) Har fått snösting och virrat mej i målarhinken igen. Nu blir en syrabetsad bohlylla också vit och vacker :o)<BR/><BR/>Nu ska jag virra mej iväg i säng!<BR/><BR/>Sov så gott! <BR/><BR/>Kramis<BR/><BR/>MonikaMonikahttps://www.blogger.com/profile/17630031445754668327noreply@blogger.com